6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG 2018) İstanbul Kongre Merkezinde 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Akıllı şebekeler ve şehirler kapsamında Avrasya, Orta Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Balkan coğrafyasında planlanan yatırımları şekillendiren kurum, kuruluş ve küresel şirketlerin çalışmalarından ve karar alma sürecinden uygulama aşamasına değin atılacak adımlara yönelik ürün, çözüm ve planların oturumlarda ve panellerde paylaşıldı.
Bilgi ve iletişim teknolojileri ile akıllı şebeke gibi gelişmiş teknoloji çözümlerinin var olmasıyla enerji tüketimine ve üretimine dair problemlerin zamanla ortadan kalkacağı öngörülmektedir. Bu sebeple mevcut şebeke sistemlerinin, bu sisteme entegre olabilmesi için bir değişim ve dönüşüm geçirmesi kaçınılmazdır. 35 milyon su, 35 milyon elektrik ve 10 milyon doğal gaz abonesi bulunan ve 80 milyon nüfusa sahip ülkemizde, şuan birçok elektrik dağıtım şirketi bu dönüşüm içerisine girmiş bulunmaktadır.
Genel Müdür Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Bayraktar moderatörlüğünde gerçekleşen “Akıllı Şehirler” panelinde Bakanlığımızca yürütülen Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hakkında bilgi verildi. Panelistler tarafından ise akıllı şehir çözümleri ve uygulamaları hakkında sunumlar yapıldı.

Fuar alanında Bakanlığımız adına Genel Müdürlüğümüz stant açmış olup, basılı materyal ve VR Sanal Gözlük ile proje tanıtımları yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen diğer projeler hakkında hazırlanan sunumlar ile mesleki kamuoyu bilgilendirilmiş ve ilgililerden gelen sorular cevaplandırılmıştır.