İNNOVA BİLİŞİM


Sektör:
Teknoloji
Firmanın Akıllı Şehir Faaliyet Alanı:

  • Akıllı Mekan Yönetimi
  • Akıllı Yapılar
  • Bilgi Teknolojileri
  • Akıllı Enerji

Telefon
0212 329 70 00

Mail
urunsatisinfo@innova.com.tr

Website
https://www.innova.com.tr/tr

Adres
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Teknokent Arı 4 Binası, No: 2-1, 34469 Maslak / İstanbul

Firma Hakkında:

Dijital dönüşüm yolculuğunda yerli teknoloji çözümleri alanında Türkiye’nin öncü bilişim teknolojisi şirketlerinden İnnova Bilişim Çözümleri A.Ş., kurulduğu 1999 yılından bugüne sunduğu yenilikçi çözümler ile müşterilerine dijital dönüşüm yolculuklarında rekabet, maliyet ve kârlılık avantajı sağlamaktadır.
İnnova, sektörün ve müşterinin ihtiyaçlarına yön verme vizyonu paralelinde, uçtan uca bilişim çözümleri sunarak müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımaktadır. 2007 yılından itibaren yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olan İnnova, yeni iş kollarına yaptığı yatırımlarla genişleyerek gücüne güç katmaktadır.
Şirket, sayısı 1.400’ü aşan uzman ekibi ile İstanbul ve Ankara’daki merkez ofislerinin yanı sıra 12 destek ofisi aracılığıyla faaliyetlerini yürütmektedir.
Donanımlı çalışan kadrosuna sürekli yatırım yapan İnnova, çalışanlarının en yeni teknoloji sertifikasyonlarına sahip olmalarına özen göstermektedir.
İnnova; özel sektörde telekomünikasyon, finans, bankacılık, sigortacılık, perakende, enerji, otomotiv, üretim ve hizmet alanlarında; kamuda ise sağlık, eğitim, ulaştırma, güvenlik ve altyapı gibi birçok alanda hizmet sunmaktadır.
Yapay zekâ teknolojileri, büyük veri, veri analitiği, IoT (Nesnelerin İnterneti), RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ve fintek alanlarında geniş yetkinliklere sahip olan İnnova;
Ödeme, sadakat ve tahsilat gibi fintek çözümleri alanında PayFlex İnnova,
Nesnelerin interneti alanında SkywaveIoT,
İdari ve yasal alacak takibinde LEGA ve ATS
Uçtan uca arıza talep yönetiminde HERMES,
Ağ yönetim ve izleme alanında Network 360 markalarıyla hizmet vermektedir.

İnnova ayrıca; Biyometrik İmza, E-Çözüm, Doküman Yönetimi, Hazine Portalı, Portal Yönetimi, Arena ve Nova ile geniş bir yelpazede, uçtan uca çözümler sunmaktadır.
İnnova, yerli ve milli ürün yazılımları ile yönetilebilir hizmetler, dış kaynak ve danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Sistem entegrasyonu tarafında donanım, kiosk ve dijital imza ve altyapı hizmetleri sunan İnnova, üçüncü taraf ürün ve hizmetlerde SAP, iş zekâsı, CRM, IT yönetişim, RPA ve proje yönetimi çözümlerini kullanmaktadır.

İnnova, geliştirdiği yüzde yüz yerli ve milli mühendislik ürünü teknoloji çözümleri ile Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine büyük katkı sağlamaktadır. Ürün ve hizmetlerini bugüne kadar 4 kıtada 37 ülkeye ihraç eden İnnova; Katar, Kuveyt, Lübnan, Bahreyn, Cezayir, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yürütmekte olduğu projeler ve Yunanistan’daki kiosklarıyla yurt dışında da güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

Tamamlanan Projeler

Network İzleme ve Yönetim Çözümleri

Yerli ağ yönetim sistemi Network 360 ile müşteriler, ağlarını tarayarak ağ üzerindeki cihazların anlık durumunu takip etmekte ve anlık durumlarına göre alarm, arıza aksiyonları oluşturulabilmektedir. Karmaşık geniş ağ yapılarında topoloji kök neden bulma yeteneği ile doğru lokasyon ve cihazdaki arıza tespit edilerek saha ekiplerine anlık bilgilendirmeler yapılmaktadır. Mevcutta, 5 kurumda, 150 bine yakın cihaz Network 360 tarafından izlenmektedir.

Hermes

İnnova’nın geliştirdiği, müşterilerin şirketleri içindeki arıza ve talep yönetimlerini yapabilmesini sağlayan yazılım ürünüdür.
Hermes, herhangi bir paydaştan gelen otomatik arızalar veya kullanıcıların açtığı talep ve arızalar için belirlenen iş akış modeline göre aksiyon almaktadır. Arıza ve/veya talep türüne göre ilgili kaydın kime, ne zaman, hangi aksiyonla gideceği; kimde, hangi takımda
ne kadar kalacağı ve hangi aksiyonların alınabileceği Hermes’e tanımlanarak arıza ve/veya talep kayıtlarının takibi sağlanmaktadır.

Türk Telekom ve İnnova; kurumsal pazarda siber tehdit ve istihbarat, UTM (Unified Threat Management- Birleşik Tehdit Yönetimi), EDR (End Point Detection and Response – Uç Nokta Tehdit Algılama ve Yanıt), EPP (End Point Protection – Uç Nokta Koruma), MDM (Mobile Device Management – Mobil Cihaz Yönetimi) vb. alanlarda ortak ürün geliştirme ve satış kanalı oluşturma stratejisi üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Valeo Otomotiv’in sistem ve network ekipmanlarının yönetimi, kurulumu ve sorun tespiti yapılmaktadır. Sistem ve network izleme, yerinde müdahale ve danışmanlık gibi hizmetler de İnnova uzmanları tarafından verilmektedir.

Yeni Nesil Dijital Çözümler

İnnova SkywaveIoT Platformu
İnnova, Endüstri 4.0 ile üretim sektörünün ihtiyacı olan süreçlerin dijitalleştirilmesi, üretim ortamının izlenmesi, önleyici ve düzenleyici otonom aksiyonların alınması için SkywaveIoT platformunu geliştirmiştir. Platform, kurumsal müşterilerin uçtan uca gereksinimlerini karşılamakta, altyapı, ürün ve çözümler sağlamaktadır.

Türk Telekom’da RPA Dönüşümü
Rutin işleri otomatize ederek operasyonel iş yükünü azaltmak amacıyla Türk Telekom’un muhasebe, insan kaynakları, çağrı merkezi gibi farklı birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda
pek çok robotik süreç otomasyonu çalışması yapılmıştır. Bu doğrultuda İnnova RPA ekibinin desteğiyle; BA/BS formlarının otomatize edilmesi, işlem önceliklendirmeyle açıkta bekleyen hizmet taleplerinin müşteri temsilcileri için önceliklendirilmesi, direkt geçiş işlemlerinin iadesi, adli makamlardan gelen IP tespit taleplerinin otomatikleştirilmesi gibi farklı ihtiyaçlara çözümler sunulmaktadır.

İnnova Digital Onboarding
İnnova, uzaktan müşteri doğrulama kapsamında geliştirdiği çözüm ile müşterilerin NFC teknolojisi ile çipli kimlik kartlarını telefonlarından okutarak doğrulama işlemi yapabilmesini sağlamaktadır. Uygulama,
digital onboarding teknolojilerine entegre olarak ilgili faaliyetlerin alınması ve yönetilmesi noktasında SDK sunmaktadır. Müşterinin call center ile görüşmesinin gerektiği durumlarda görüntülü görüşme altyapısı ile ilgili görüşmenin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

İnnova E-İrsaliye
İnnova, Vodafone Türkiye’nin bütün şirketlerinin E-İrsaliye süreçlerinin geliştirilmesi ve yurt dışında
tutulan SAP sistemleri ile entegrasyonu için adaptör geliştirme çalışmalarını yürütmektedir.

Pusula SaaS Projesi
İnnova teknik ekipleri, Şirketin gelecekteki portföyünde yer alacak yeni iş alanlarının başında gelen SaaS (Software as a Service) projesi ile İnnova SaaS Platformu’nu geliştirmiştir. Platform üzerinde yatay
ve dikey sektörel çözümler konumlandırılarak KOBİ ve kurumsal segmentteki müşterilere yazılımın servis olarak sunulması hedeflenmektedir.

İnsansız Hizmet Noktaları Çözümleri

Halkbank Sıramatik Projesi ile şube içi dijital dönüşüme katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde bin şubede bulunan sıramatik cihazları değiştirilmiş ve cihazların yönetimi sağlanmıştır.
ACEP (Akıllı Teknolojilerin Cezaevlerine Entegrasyonu Projesi) ile ceza ve tevkif evlerinde mahkumların belirli bireysel ihtiyaçlarının karşılanması ve operasyonel süreçlerin yürütülmesi için koğuşlara bu işlemlerin cezaevi personeli olmadan yapılmasını sağlayan kioskların yerleştirilmesi amaçlanmaktadır. Kioskların kullanımı sayesinde, mahkumların koğuştan çıkmadan yakınları ile görüntülü görüşme, kantin alışverişi, e-doktor gibi işlemleri yapabilmesine olanak sağlanacaktır.

Hukuk Otomasyon
Çanakkale Köprüsü’nde icra kanalından alacak tahsilatı yetenekleri de bulunan bir hukuk süreç otomasyonu olan LEGA, telekomünikasyon, sigorta, enerji dağıtım ve otoyol/köprü işletmeciliği gibi farklı sektörlerde kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 2022’de tamamlanarak hizmete açılacak olan Çanakkale 18 Mart Köprüsü için yapılan anlaşma kapsamında, köprüden ihlalli geçiş, yasal süreç öncesinde ödeme takip süreçleri ve tahsilat kabulü, veri zenginleştirme ile yasal sürece hazırlık, yasal sürecin başlatılması ve yasal süreçte bütün icra/dava süreçlerinin LEGA üzerinden yönetilmesi projelendirilmiştir.

IT ve Özel Yazılım Çözümleri
MNG Kargo Akıllı Kabin Veri Merkezi Çözümü ile müşteri hizmetlerinde tutarlılık ve yüksek kalite hedefiyle MNG Kargo’nun eski altyapısı akıllı yönetime sahip bir veri merkezi çözümü ile modernize edilmiştir. Yeni hizmet modeli sayesinde işletme ve bakım personelinin saha içerisinde seyahat etmek zorunda kalması sonucu oluşan yüksek maliyetlerin ve artan arıza müdahale sürelerinin önüne geçilmiştir.

Türk Telekom Collaboration Tool (Yerli Online Toplantı ve Dosya Paylaşım Uygulaması), kullanıcıların video konferans, dosya paylaşımı ve anlık mesajlaşma fonksiyonlarını kullanabildiği POC (Proof Of Concept – Kavram Kanıtı) kapsamında Türk Telekom için geliştirilmiş bir uygulamadır.

SporcuyuzBiz portal çözümü, Gençlik ve Spor Bakanlığı için son kullanıcıların bakanlık hakkında bilgi alabildiği ve milli sporcuların lisans, takvim, federasyon faaliyetlerini takip edebildiği internet sitesi ve mobil uygulamalar bütünüdür.

İnnova BT Danışmanlığı hizmeti ile, Yeşilay mevcut BT yapısının daha efektif, teknoloji bazlı ve sağlıklı yürütülmesi adına Yeşilay’a sistem, yazılım ve süreç danışmanlığı hizmeti verilmektedir.