
Teta Tohumculuk Ltd.Şti.
Sektör: Tarım, Tohumculuk, Ziraat
Firmanın Akıllı Şehir Faaliyet Alanı:
- Akıllı Çevre
- Akıllı Ekonomi
- Akıllı Sağlık
Telefon
0344 235 07 80
Mail
bilgi@tetatohumculuk.com.tr
Website
http://www.tetatohumculuk.com.tr
Adres
ŞAZİBEY MAH. 2. TOPTANCILAR CAD. NO 52 ONİKİŞUBAT, KAHRAMANMARAŞ
Firma Hakkında:
TETA Tohum; 2001 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi Hacı BOZOK tarafından Kahramanmaraş ilinde kurulmuştur. Özellikle domates, biber, hıyar, patlıcan, kavun, kabak ve karpuz gibi hibrit sebze tohumlarının ıslahı üzerinde AR-GE faaliyetleri yürüten, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “Tohum Islahçı Kuruluş Belgesi’ne” sahip yerli bir firmadır. 2011 yılında Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu unvanını almıştır. TETA TOHUM bünyesinde olan “Doku Kültürü Laboratuvarı’mızda” profosyonel olarak çalışan bilim insanlarımızla Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bitki doku kültürü tekniklerinin bitki ıslahı alanında çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Laboratuvarımızda çalışılan konular; bitkilerin klonal olarak hızlı çoğaltılması, geleneksel yöntemlerle çoğaltılmayan bitkilerin çoğaltılması, patojenlerden arınmış bitki elde edilmesi, ıslah amaçlı temel biyolojik çalışmalar, somaklonal varyasyonların oluşturulması, haploid bitkilerin elde edilmesi, bitki gen kaynaklarının muhafazası, biyokimyasal ürünlerin (ikincil metabolitlerin) elde edilmesidir.
Tamamlanan Projeler
Üniversite-Sanayi İşbirliği
Moleküler Markörler Kullanılarak Kök Boğazı Yanıklığı (Phytophthora Capsici) Ve Domates Lekeli Solgunluk Virüsü’ne Tölerant Saptan Kopma Direnci Düşük Sanayilik Biber Çeşitlerinin Geliştirilmesi
Sanayi Ar-Ge
Moleküler Markörler Kullanılarak Bazı Hastalık Ve Zararlılara Dayanıklı Sofralık Oturak Tarla Domatesi Hatlarının Geliştirilmesi
Kobi Ar-Ge
* Moleküler Markırlar Kullanılarak Örtüaltı Yetiştiriciliğine Uygun Beef Tipi Domates Yarıyol Materyallerinin Geliştirilmesi
* Örtüaltı Ve Açık Alan Yetiştiriciliğine Uygun Sivri Ve Kapya Biber Hatlarının Geliştirilmesi
Üniversite-Sanayi İşbirliği
Markır Yardımlı Seleksiyon Ve Anter Kültürü Kullanılarak Saptan Kopma Direnci Düşük Ve Tospovirüslere (Tswv) Dayanıklı Endüstriyel Kurutmalık Biber Hatlarının Geliştirilmesi