Tramvay peronlarımızın tamamı engelli yolcular düşünülerek inşa edildi. 1.702 adet otobüsümüz, kısıtlılığı bulunan vatandaşlarımızın kolay binip-inmeleri için uygun hale getirildi. Yine engelli yolcularımız için 2.050 otobüsümüzde araç içi sesli bilgilendirme sistemi ile durak bilgileri otomatik olarak anons edilmektedir.

Engelli vatandaşların güvenli yolculuğu için “Engelsiz Ulaşım Asistanı” hizmeti hayata geçirildi. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada “En iyi Proje Fikri” ödülünü elde ederek 500 Bin TL’lik hibe aldı. “Engelsiz Ulaşım Asistanı” uygulamasını telefonlarına indiren engelli vatandaşlarımız, durağa gittiklerinde uygulamayı açıyor. Otobüse binecekleri durağı ve inecekleri durağı uygulama üzerinden işaretliyor. Görme engelli vatandaşlarımız ise binecekleri durağı ve inecekleri durağı sesli komutla bildiriyor. Engelli vatandaşlarımızın uygulama üzerinden açtığı bildirim güzergahtaki en yakın otobüs şoförüne Kocaeli Kart sistemi üzerinden iletiliyor.

Kocaeli Kart sistemi üzerinden mesajı alan şoför durağa geldiğinde engelli vatandaşımıza refakat ederek otobüse alıyor. Yolculuk başladığında “Engelsiz Ulaşım Asistanı” güzergah boyunca engelli vatandaşımızı bilgilendiriyor. Engelli vatandaşımızın belirttiği inilecek durağa yaklaşıldığında ise uygulama vatandaşımızı uyarıyor.

Engelli vatandaşlarımızın hareketliliğini arttırma çalışmalarımız çerçevesinde 189 adet sinyalize kavşağımızda Erişilebilir Yaya Butonu montajı gerçekleştirdik. Bu butonlarda; kurulu olduğu kavşağın geometrisini gösteren braille alfabesinde kabartmalar ve sesli uyarılar ile görme ve işitme engelli bulunan vatandaşlarımızın güvenli ve kolay şekilde karşıdan karşıya geçişlerine imkan sağlandık.